Помоћ СЗС стигла у дом Тамбура
25 03 2009
Најмлађи Тамбури
Извештај припремила: Добрина Кусмук, члан Скупштине
Витомир и Драгана Тамбур су разрадили прави војнички план, вриједан  похвала логистичара, којим су обухватили  све потребе своје дјеце (ФОТО ГАЛЕРИЈА). Са једнократном помоћи Хуманитарне организације Срби за Србе од 250 евра они су прецизно направили списак потреба који опет није ни у једној ставци дотицао неки луксуз, само оно што је нужно свакој породици са петоро дјеце (преглед рачуна). Дочекали су ме са неочекиваним предлогом/питањем... Наиме, скоро је цркло прасе које су гајили да би дјеци имали меса, а тог дана је долазио камион из Србије са прасићима, па су они жељели да купе друго које би угојили и на јесен имали посјек дјеци.
Пошто је по мени идеја била више него одлична првих 75 еура или 150 КМ смо одвојили за клемпу. 50 евра је утрошено на режије (вода и 2 мјесеца струје) (по ниским рачунима се види да Драгана штеди у сваком погледу) а остало смо потрошили у Тржном центру и на пијаци. Пошто смо купили све са првог списка а опет нам је остало неких четрдесетак марака (око 20 еура) прибјегли смо резервној варијанти и сутрадан купили дјеци мало меса и врећу кукурузног брашна малом гици.

Малим Тамбурима сам донијела пар играчака са којима смо се играли док смо чекали "госта" из Србије па се најстидније од дјеце, Лука донекле ослободио и дозволио ми да га сликам. Анамарија ми се "жалила" како јој је мама купила "мушке тене" јер немају ништа розе на себи а Драгана одмахује главом јер ће бити одличне Луки кад их дјевојчица прерасте. Родитељи се свим донаторима и активистима пуно захваљују. Наша помоћ им је дошла у право вријеме јер се зима одужила а оно што се у љетним данима зарадило је већ одавно потрошено. Са слиједећим дјечијим доплатком, јединим сталним примањем, и овим што смо им купили могу и они до првог Витомировог "љетњег посла" издржати... Нажалост, тако породица Тамбур као и већина породица у Републици Српској данас живи, од љета до љета са великим страхом од дуге зиме.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19223467

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png