У посети Лаловићима у Сарајеву
11 05 2017
http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2017/Lalovic/l4.jpg
Извештај: СЗС Република Српска /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе су посјетили породицу Лаловић у Источном Сарајеву и њихово четверо дјеце. Родитељи Татјана и Ђорђе имају сина Александра (12) и три кћерке Александру (11), Анастасију (6) и Анђелу (3). Приликом посете, Татјану са дјецом смо нашли кући, а Ђорђе је био на послу. Мала Анастасија је имала температуру па нам се само благо насмјешила док јој је сека мала у другој соби спавала.

Ђорђе ради као заштитар и поред тога, у покушају да повећа новчани допринос својој породици, понекад успије по неку дневницу са стране зарадити. Мимо његове мале плате имају још дјечији доплатак али ни то не може осигурати све што је дјеци потребно, јер су Александра и Анастација болесне и за њихово лијечење су потребна скоро сва њихова примања. Дјевојчице имају проблем са бубрезима и неопходни су им лијекови као и контроле на мјесечној бази.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2017/Lalovic/l2.jpg

Татјана нигдје не ради је се мора посветити дјеци али успије да обради мало баште и тако дјеци обезбједи свјежег поврћа.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2017/Lalovic/l3.jpg

Мали Лаловићи и њихови родитељи станују у кући са Ђорђовим родитељима и са њима дијеле 4 просторије. Мимо јако малог простора муку муче са огромном влагом која се увукла у све просторије. Татјана кад уграби мало лијепог времена држи прозоре отворене да колико толико извуче ту влагу. Тако смо затекли малу Анђелу како спава отвореног прозора на овом не баш топлом времену.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2017/Lalovic/l1.jpg

Родитељи са свим издацима које имају око лијечења дјевојчица никако не могу одвојити нешто новца за адаптацију животног простора која би сигурно макар мало побољшала здравље дјеце.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2017/Lalovic/l5.jpg

Јако хитно и јако важно је да се што прије затворе једна врата у малој соби и тако ту собу оспособе за дјецу. Поред тога изолација им је слиједећа неопходна ствар. Олуци и тротоари на кући су дио хитности јер вода са крова улази у кућу и тако ствара влагу. Мимо тога, требао би им и улаз у кућу да не улазе преко балконских врата. Фасада на кући је нешто о чему могу само сањати иако би им она била такође неопходна.

http://www.srbizasrbe.net/images/RepublikaSrpska/2017/Lalovic/l6.jpg

Тако нам остаје да се опет обратимо вама, људима доброг срца, да покушамо овој дјеци донацијама оспособити животни простор како доликује сваком дјетету.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18948759

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png