Сви заједно за помоћ Стојковићима
26 05 2016

Извештај: СЗС Београд
/ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИ СМС НА 7763/
Хуманитарна организација Срби за Србе
посетила је средином фебруара социјално угрожену четворочлану породицу Стојковић која живи у условима тешког сиромаштва у селу Партеш на Косову и Метохији (општина Гњилане). Чине је самохрани отац Милорад и деца Тамара (8), Милош (7) и Јелена (6). Њихова мајка их је напустила када је најмлађе дете имало само 1.5 годину, а недуго потом и извршила самоубиство. Иако одрастају у тешким условима, деца су васпитана и ведрог духа. Њихов отац се труди да им пружи најосновније, вредан је, али потребна му је подршка. Иако смо се у оваквим ситуацијама на терену често сусретали са ситуацијом да отац има проблема са алкохолом, у случају Милорада Стојковића смо се пријатно изненадили његовом трезвеношћу, љубављу према деци и чврстој вољи да опстане на Косову и Метохији.


Другарица са Тамаром и Јеленом Стојковић

Породица живи од косовског и дечијег додатка, што није довољно за подизање троје деце, али отац поред тога држи кокошке и труди се да им обезбеди најосновније упркос отежаном кретању и тешким условима живота. Управо је помоћ у побољшању животних услова најпотребнија. Потребно је да се ходник и две собе у приземљу куће реконструишу и доведу у функционално стање, као и да се обезбеди комплетно нов намештај јер су садашњи узели на отпаду и у веома је лошем стању.


Милош Стојковић


Самохрани отац Милорад

Средином маја прикупљено је 5.841 канадских долара на палачинка журци у Мисисаги (Канада) за помоћ породици Стојковић. Мајстори су проценили да је потребно око 10.000 евра како би се пројекат реализовао. План је да се током пролећа и лета прикупе неопходна средства од донатора из целог света, тако да грађевински радови почну на лето и да најмлађим Стојковићима обезбедимо макар мало здравије и пријатније одрастање.


Јелена Стојковић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18948823

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png