Завршен пројекат помоћи Ђорђевићима
24 08 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic03.jpg
/ВИДЕО ПРИЛОГ - НАЈАВА АКЦИЈЕ/ /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/
Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ
успешно је завршила велики хуманитарни пројекат помоћи породици Ђорђевић из села Севце, у општини Штрпце на Косову и Метохији покренут крајем 2014. године. Приликом наше прве посете и потом прве уручене помоћи, породица је некако крпила ''крај са крајем'', али након смрти деде Божидара и оца Милорада у кратком временском року почетком 2015. године, Миленко (21), Милица (18), Данијел (13), Кристина (9) и Ивана (8), мајка Радмила и бака Божидарка остали су препуштени тешкој судбини и неизвесној будућности. Укупна вредност завршених грађевинских радова износи 989.000 динара.


Прва посета организације СРБИ ЗА СРБЕ породици Ђорђевић у селу Севце


Тешка животна ситуација у којој су се Ђорђевићи налазили

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic05.jpg
Срећна и насмејана лица Ђорђевића у свом дому неколико месеци касније

Захваљујући великој добротворној акцији за потребе реконструкције породичног дома Ђорђевића, чланови организације СРБИ ЗА СРБЕ из Канаде покренули су велику Божићну кампању IN TIME FOR BOZIC кроз коју је прикупљен део потребних средстава (око $2,500) а уз чија средства су придодата и донације пиркупљене у Немачкој, САД, Србији, Републици Српској и бројним другим земљама широм света. Велики број појединачних донатора одлучио се да подржи упрво овај пројекат реконструкције куће Ђорђевића како би им се обезбедио пристојан дом и помогло да превазиђу велику породичну трагедију и тешку животну ситуацију у којој се налазе.


Изглед недовршене куће Ђорђевића у којој је породица живела...

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic01.jpg
Изглед реконструисаног дома породице Ђорђевић у селу Севце (јул 2015.)

Захваљујући сарадњи организације СРБИ ЗА СРБЕ са пријатељима из Епархијске добротворне организације ''Мајка девет Југовића'' који су обезбедили мајсторе и допремили неопходан грађевински материјал, почетком јуна започели су радови на реконструкцији куће Ђорђевића.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic04.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic06.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic07.jpg

Такође, посебну захвалност истичемо Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије који су помогли да се породица привремено исели и социјално збрине док радови на кући не буду завршени у потпуности. Такође, Канцеларија за КиМ обезбедила је донација у вредности од 300.000 динара са којим је у потпуности опремљен дом Ђорђевића са најосновнијим покућством.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic08.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic09.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic10.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic11.jpg
Бака Божидарка је на жалост непокретна и тешко проживљава садашњост

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Djordjevic/djordjevic02.jpg

Позивамо донаторе и пријатеље организације широм света да својим ДОНАЦИЈАМА подрже завршетак овог и осталих великих пројеката помоћи социјално угроженим вишечланим српским породицама широм Косова и Метохије и других крајева где живе српске породице којима је потребна братска помоћ, подршка и пажња.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18948815

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png