Обиђите светиње на Косову и Метохији
11 08 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/visoki-decani1.jpg
Уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, поново ће се одржати дводневно путовање током којег ће се обићи српске светиње и енклаве на Косову и Метохији, којима ће Независнa асоцијацијa студената лично однети хуманитарну помоћ. Полазак на ово ходочшће планирано је у петак увече 4. септембра 2015. године, резервације на +381 (0)64 40 40 579. 

ПЛАН ПУТА:

Петак (4. септембар)
- Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (5. септембар)
- Ујутру стижемо на Газиместан. Даље посећујемо село Батусе, Грачаницу, народну кухињу у селу Врбовац, Витина, остатке порушеног манастира Бузовик (Бинач), Призрен (црква Богородица Љевишка, манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и  Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (6. септембар)
- Обилазак завичајног музеја у Великој Хочи. Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, села Осојане, манастира Девич и Лепосавић. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом који ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен.

Цена пута је 45 евра (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима.

Пријаве до 28. августа 2015. Информације и пријављивање на број 064 40 40 579.

ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

Од хуманитарне помоћи, поред финансијске потребна је и друга у виду:

-Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве..

-Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни...

Независна Асоцијација Студената

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18948818

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png