Нови економски пројекти на КиМ
27 06 2015
http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat8.jpg
Извештај: СЗС Београд /ПОТВРДА/ /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИ СМС НА 7763/
Захваљујући дугогодишњој братској сарадњи између Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ и Епархијске добротворне организације ''Мајка девет Југовића'' из Грачанице, започет је нови велики економски пројекат фарме крава у општини Ново Брдо. Организација СРБИ ЗА СРБЕ финансирала је за прву фазу радова у вредности од 715.000 динара. Производња крављег млека би употпинило рад постојеће млекаре у Новом Брду у којој се тренутно обрађује козје млеко из оближње фарме коза. Поред производње млека, у плану је да се фарма крава временом прошири и то на узгој телади и крава за социјално угрожене породице широм Косова и Метохије. 

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat2.jpg

У постојећем објкету су се раније узгајале овце, а који ће за потребе фарме краве били преправљен са потребним грађевинском материјалом, опремом, изградњом одводних канала, септичке јаме, као и изградња сеника и базена за силажу. Уз то, биће ископан бунар за довод пијаће воде.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat3.jpg

Пројекат фарме крава запослиће минимум двоје људи који ће поред храњења, чишћења, вршити и мужу крава преко електричне музилице чија је вредност 350 евра, а неопходне су две такве музилице. На тај начин,  две српске породице су везане за останак и економски опстанак на Косову и Метохији.
http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat4.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat1.jpg
 
Треба истаћи да ће се новац од продаје вишка телади свакако користити за потребе народних кухиња јер се у њима свакодневно прехрањује преко 2.000 социјално најугроженијих људи са простора косовско-метохијских енклава, и којима тај свакодневни топли оброк уз комад хлеба пуно значи у њиховом останку на овим просторима. С обзиром на велики трошак који одржавање кухиња захтева, сваки принос је од изузетног значаја, а управо би реализација овог пројекта обезбедила додатне приносе.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat5.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat6.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/Farma-krava/projekat7.jpg

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ наставиће да промовише и подржава нове самоодрживе економске пројекте на Косову и Метохији али и широм Балкана, а све у циљу одрживог економског опстанка српског народа на својим вековним огњиштима. Уједно, организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује јавни апел свим државним институцијама, јавним и приватним компанијама као и другим сродним хуманитарним удружењима да ПОДРЖЕ БУДУЋЕ ПРОЈЕКТЕ наше организације који ће допринети бољој и квалитетнијој будућности за српски народ, а пре свега социјално угрожене породице и њихово потомство.
 
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18948844

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png