КРАЈИНА
28 05 2011
Увод у пројекат: Пројекат под називом „Да живи Крајина“ који је наша организација започела 2008. године за главни циљ има обилазак и помоћ српских породица на територији некадашње војне крајине, бивше Републике Српске Крајине, односно само Српске Крајине како данас називамо територије на којој тренутно живе остаци, некада изузетно бројног српског становништва.    Однос Републике Хрватске, у којој се тренутно налази простор Српске Крајине, и народа који је долазио у додир са српским народом на тим просторима кроз протекла два века, константно је имао за циљ истребљење односно исељење српског народа са простора на којима је српски народ аутохотан столећима. Пројекат свођења српског народа на проценат статистичке грешке дао је своје коначне плодове 1995. године када је у злочиначким акцијама под називом „Бљесак“ и „Олуја“ скоро комплетан српски народ протеран са својих огњишта.

 Године патњи, неизвесности, тумарања по колективним центрима натерале су одређен број српског народа да се у протеклих петнаестак година постепено врати на своја порушена огњишта, без обзира на јад и чемер који их је тамо чекао и који није нестао заједно са њиховим првобитним одласком. Живот који српски повратници морају да започну од нуле, са немогућношћу поштеног запослења не престаје да притиска повратнике у Српску Крајину. Држава Србија понела се као маћеха према Србима из Крајине. Не пруживши очекивану мајчинску топлину и љубав својој напаћеној деци, којима је на крају и повратак под режим оних од којих  су успели да побегну избегавши страдање за длаку, био знатно прихватљивији од пасијег живота под окриљем своје назови мајке Србије. Храброст, понос, разочарење или нешто сасвим десето натерало је Србе повратнике у Српску Крајину да поново ставе „жуте траке“ око руку и да покушају као своји на своме и као грађани другог реда да направе себи бољу будућност или барем да нестану на свом вековном огњишту покушавајући у томе, а при том не скидајући жиг Србина са чела.

Садржај пројекта: Као сведоци патње српског народа широм Балкана, а поготово на једном таквом стратишту као што је Српска Крајина, наша организација знала је да препозна српску голготу. Не само што су проблеми уочени, препознати и примљени к' знању, већ је без помпе и много приче пређено са речи на дела. Спознајући све прилике под којима је наш напаћени народ пролазио и кроз које пролази у протеклим годинама тзв. демократије у држави која почива на владавини права, одлучили смо да покушамо својим ангажовањем односно конкретном помоћи да побољшамо услове живота српским повратницима и њиховим породицама.

Главни циљ овог пројекта како и сам назив каже јесте да Српска Крајина поново заживи, да се Српском народу поново омогући живот достојан човека 21. века и да се смех,игра и песма српске деце разлегне у стотинама хиљада гласова од Баније до Далмације. Циљ је охрабрити и економски, морално и духовно помоћи првенствено млађе српске повратничке породице да остану и истрају на својим повратничким огњиштима. Сама чињеница да Срби из целог света, а првенствено из мајке Србије ипак мисле на њих и да они нису само нека статистичка грешка у држави суседу Србије требала би да покаже одређене резултате. Прогнани Срби постају поново витезови модерног доба који се свесно враћају на браник српства да то исто српство изнова бране самим својим постојањем и не одрицањем српскога имена. Сходно тим чињеницама, осим моралне подршке, српске породице превасходно оне са млађом децом биваће помогнуте у складу са њиховим тренутним потребама.

Акценат ће бити превасходно на помоћи у економском осамостаљивању циљних породица. Помоћ у развоју сопствених капацитета и радних способности циљних породица јесте примарни циљ за који ће бити потребно издвојити конкретна финансијска средства. Примарна помоћ у овом сегменту пројекта самоодрживости, сходно доступним средствима организације, би ишла у смеру помоћи при покретању и одржавању постојећих малих породичних предузећа (занатско-услужних радионица). Секундарна помоћ састојала би се у помоћи при развоју сточарства и пољопривреде, која би за циљ имала да дата породица превасходно самостално производи и обезбеђује основне прехрамбене намирнице за своје потребе, а након тога да проширењем (уз свесрдну помоћ организације) постојећих сточних и пољопривредних фондова покрене развој на вишем нивоу који ће породици омогућити економску независност и стабилност.

 Други део пројекта представља пружање помоћи у подизању основних животних услова на један опште-прихваћени цивилизацијски ниво обезбеђивањем најосновнијих кућних елемената беле технике или намештаја чиме би се квалитет живота и здравствени услови подигли на знатно виши ниво. Овај део пројекта је тренутно најједноставније реализовати због расположивости средстава.

Надовезујући се на циљ подизања услова живота циљних породица, онај захтевнији и конкретнији део пројекта помоћи представља санацију и градњу кућа. Повратничке породице које би се обратиле за помоћ и које би имале намеру да започну нови жвот на својим старим огњиштима, значајно би биле помогнуте обновом порушених домова или комплетном градњом истих. Самим тим би се знатно повећале шансе и услови за опстанак повратничких породица.

Обезбеђивањем средстава за обнову и градњу кућа привукли би сигурно још већи број младих породица да се врате на своја огњишта и да живот не крећу од нуле већ да са кровом над главом имају једну велику бригу мање. Градња кућа треба да представља један од врхунаца изложеног пројекта „Да живи Крајина“.
Циљне породице за помоћ претежно су породице са децом, док првенство у добијању помоћи имају породице са четворо и више деце као нуклеусом српске обнове на тим просторима. Социјално угрожене породице, где су оба родитеља незапослена су на врху приоритета за помоћ.

Главну подршку у проналажењу угрожених породица са подручја Крајине и спровођењу акција на терену  организација је у досадашњем периоду остваривала са свештенством Српске Православне Цркве Епархије Горњокарловачке и Епархије Далматинске. Циљ у даљем току пројекта треба да буде још чвршћа и конкретнија сарадња са свим расположивим свештенством поменутих епархија, како би успели да дођемо до што већег броја угрожених (повратничких) породица, а све у циљу побољшања животних услова српских породица. Конкретна улога свештенства у овом случају огледала би се у налажењу,одабиру и препоруци породица нашој организацији, као и утврђивању неопходне помоћи коју наша организација треба да испланира и обезбеди.

Посете породицама и обезбеђивање помоћи врши се два пута годишње, а у зависности од расположивости средстава план је да се обилазак и помоћ породицама обавља тромесечно, односно четири пута годишње.


 Списак акција и помогнутих породица у српској Крајини

Датум: март 2017.
Утрошена средства:
8.386,84 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства: куповина машине за производњу пелета са дробилицом
Комплетан извештај


Датум: март 2017.
Утрошена средства:
14.740 евра
Број помогнутих породица: 10
Листа ствари на која су утрошена средства: грађевински материјал, моторну косачицу, 2 краве, половна балирка за сено, грађевински материјал за кров, крава са телетом, берач кукуруза, рачунар, шпорет на дрва, ормар и електро материјал, материјал за изолацију куће, 
Комплетан извештај


http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/Novembar/kartna-biskupija1.jpg

Датум: децембар 2016.
Утрошена средства:
9.030 евра
Број помогнутих породица: 10
Листа ствари на која су утрошена средства:
половна фреза, три радна стола за најмлађе, два кревета, пећ за грејање, слаткише и играчке за децу, комплетна кухиња са свим уградним елементима, професионални тример, два кревета на развлачење и два сточића, шпорет на дрва, два радна (школска) стола, две школске столице, кревет на спрат ормана и слаткише, велика количина грађевинског материјала, грађевински материјал, хидрофор са казаном, куповина пећи за грејање, један орман, 4м дрва за огрев и замена три прозорска стакла
Комплетан извештај


http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr8.jpg

Датум: новембар 2016.
Утрошена средства:
2.700 евра
Број помогнутих породица: 5
Листа ствари на која су утрошена средства:
кауч, моталица за струјни кабл, хилти бушилица, брусилица, кофер са алатом, керхер чистач за фасаде, брусилица, бушилица, шкрип затезач, кофер са алатом, аку одвијач, мања моторна тестера, кљешта за арматуру, кламерица, материјал за под, керамика за кухињу и лајсне,
Комплетан извештај


http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z3.jpg
Датум: новембар 2016.
Утрошена средства:
3.500 евра
Број помогнутих породица: 1
Листа ствари на која су утрошена средства:
комплетан материјал за фасаду, керамичке плочице за под, ламинат, керамика за купатило и кухињу, материјал за кречење и фарбање столарије
Комплетан извештај

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/KnjigeDalmacija/skola3.jpg

Датум: октобар 2016.
Утрошена средства:

Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
7 монитора и 3 компијутера, 70 нових наслова књига
Комплетан извештај


Датум: септембар 2016.
Утрошена средства:

Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
2 стандардна АТХ рачунара, 2 пакардова мини десктоп рачунара, 1 лед монитор 17, 4 оптичка миша, 6 тастатура (2 потпуно нове) кутија са 75 књига, 6 ЦД-а, 8 ДВД-а
Комплетан извештај


Датум: август 2016.
Утрошена средства:
1.000 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
лим за кровну конструкцију куће и мала фреза
Комплетан извештај


Датум: Видео прилог - август 2016.
Утрошена средства:
14.800 евра
Број помогнутих породица:
17
Листа ствари на која су утрошена средства: 

Комплетан извештај

Датум: јул 2016.
Утрошена средства:
7.453 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
грађевински материјал и мајстори
Комплетан извештај


Датум: јул 2016.
Утрошена средства:
14.520 евра
Број помогнутих породица:
16
Листа ствари на која су утрошена средства:
два кауча, ормара и једног бојлера, улазна врата за кућу и намирнице, материјал за уређење купатила (плочице, бојлер, водокотлић, умиваоник), половни лактофриз за чување млека и половна музилица, машина за шишање оваца, 100 кока носиља, 1.400 kg концентрата и суплементи за живину, кревет на спрат, радни сто и столица , две товне крмаче, бетонски стубови са оградом, стеоне краве, материјал за уређивање дечије собе, радног стола, ормана и кревета, комбинованог шпорета плин/струја и једног фрижидера, веш машину, материјал за постављање ламината, краве са телетом, шпорет на дрва, половна балирка за сено, половни прикључни делови за трактор (тањирача и сунце), крава
Комплетан извештајДатум: јул 2016.
Планирана средства:
5000 евра
Број посећених породица: 1
Листа ствари на које ће бити утрошена средства:
реконструкција и опремање образовне играонице за децу
Комплетан извештај

Датум: јун 2016.
Утрошена средства:
14.800 евра
Број помогнутих породица:
17
Листа ствари на која су утрошена средства:
грађевински материјал за санацију крова, тракторску фрезу , грађевински материјала, половне балирке за сено, бик, кревета са душецгима, као и орманима и радним столовима, машина за сечење метала , грађевински материјала за санацију влаге , грађевински материјал , тринаест комада оваца , куповину краве , половни трактор , шпорет/котао за грејање целе куће, комбинованог фрижидера, тракторска фреза,
Комплетан извештај

Датум: април 2016.
Утрошена средства:

Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
преко сто наслова књига и часописа, два комплетна (половна) рачунара са мониторима и један мултифункционални штампач
Комплетан извештај


http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/Skola/dalmacija2.jpg

Датум: април 2016.
Утрошена средства:
265 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
основни грађевински материјал
Комплетан извештај


Датум: март 2016.
Утрошена средства:
1.035 евра
Број помогнутих породица:
2
Листа ствари на која су утрошена средства:
по 30 садница ораха
Комплетан извештај


Датум: март 2016.
Утрошена средства:
460 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
кревета са душеком, орамар, радни сто и комода
Комплетан извештај


Датум: март 2016.
Утрошена средства:
225 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
веш машина
Комплетан извештај


Датум: фебруар 2016.
Утрошена средства:
8.700 евра
Број помогнутих породица:
10
Листа ствари на која су утрошена средства:
замрзивачем и шпоретом на плин, улазнa вратa, свињe, столаријa за кућу, шпорет на дрва и комбинованим шпорет (плин/струја), столариja, материјал за кров, грађевинскi материјал, прикључк за трактор, тачније машине за ломљење трња и уређивања плодног земљишта, нови шпорет на плин и улазна врата за кућу,
Комплетан извештај


Датум: фебруар 2016.
Утрошена средства:
500 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
шпорет на дрва и тросед
Комплетан извештај


Датум: јануар 2016.
Утрошена средства:
1.300 евра
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
фреза за трактор
Комплетан извештај


Датум: јануар 2016.
Утрошена средства:
6.740 евра
Број помогнутих породица:
11
Листа ствари на која су утрошена средства:

Комплетан извештај


Датум: јануар 2016.
Утрошена средства:

Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
13 пакета књига
Комплетан извештај


http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2015/septembar/DSC_2504.jpg
Датум:
септембар 2015.
Утрошена средства:
6.740 €
Број помогнутих породица:
11
Листа ствари на која су утрошена средства: 4 шпорет на дрва, бела техника, замрзивач и комбиновани шпорета плин/струја, материјал и елеменати за уређење купатила, фрижидер и половни комбиновани шпорет плин/струја., агрегат за будућу сточну фарму и  комбиновани шпорет плин/струја, полован цепач дрва, гипсане плоче, веш машина са пратећим резервоаром за воду, пећ на дрва      Комплетан извештај

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2015/krajina-zivi.jpg
Датум: август 2015.
Број посећених породица: 12
Листа ствари на која ће бити утрошена средства:
набавка основне беле технике, пластеника, грађевинског материјала и машина за рад
Комплетан извештај


Датум: мај 2015.
Утрошена средства:
35.000 €
Број помогнутих породица:
29
Листа ствари на која су утрошена средства: 
француски лежај, шпорет са неколико елемената кухиње и тример, врата и прозоре, 4 прозора и врата., половна фреза, фреза (половна) са приколицом и плугом, циркулар и веш машина, моторна тестера и апарат за варење, полован комбиновани шпорет, шпорет на дрва и судопера., полован трактор, три већа прозора, грађевински материјал., шпорет на дрва, моторна тестера, тракторска приколица, грађевински материјал, замрзивач, крава и јаренце, две крмаче, основне животне намирнице, моторну тестеру, полован трактор, крава, грађевински материјал, гуме и акумулатор за трактор као и сервис електронске пумпе на трактору.,  материјал за санацију крова, замрзивач, веш машину, водокотлић, вц шоље и кухињу., крава, веш машина, два кревета на спрат, четири душека, постељину, шпорет и нешто слаткиша за децу, кауч,. грађевинског материјала и санитарија. кревете са душецима, грађевински материјал и опрема за грејање,

Комплетан извештај

 http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2015/bozic/paketici.jpg
Датум: фебруар 2015.
Утрошена средства:
8120 €
Број помогнутих породица:
18
Листа ствари на која су утрошена средства:
Два комбинована шпорет, три шпорета на дрва, четири кауча, половна шиваћа машина, материјал за увођење грејања, слаткиши, два кревета, сто, пећ, машина за веш, крава, пакетићи за децу, камин, подне плочице, замрзивач,грађевински материјал за санацију куће,комбиновани фрижидер,три јакне Комплетан извештај

 


 

Датум: децембар 2014.
Утрошена средства:
540 €
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
шпорет на дрва
Комплетан извештајВидео прилог СЗС помоћи породицма у Крајини, јесен 2014.
Број помогнутих породица:
9
Листа ствари на која су утрошена средства:
два шпорета на дрва, грађевински материјал за доградњу куће, материјал и опрема за купатило, два душека за дечије кревете са постељином и ћебадима, пет оваца, столарија, ламперија, цигле и ПБЦ под.
Видео прилог

Датум: октобар 2014.
Утрошена средства: 4.940 €
Број помогнутих породица:
9
Листа ствари на која су утрошена средства:
два шпорета на дрва, грађевински материјал за доградњу куће, материјал и опрема за купатило, два душека за дечије кревете са постељином и ћебадима, пет оваца, столарија, ламперија, цигле и ПБЦ под.
Комплетан извештај

Датум: септембар 2014.
Број посећених породица:
7
Листа ствари на која ће бити утрошена средства:
два шпорета на дрва, грађевински материјал за доградњу куће, материјал и опрема за купатило, два душека за дечије кревете, пет оваца
Комплетан извештај


Датум: септембар 2014.
Утрошена средства: 940 €
Број помогнутих породица:
4
Листа ствари на која су утрошена средства:
намештај, апарат за варење, грађевински материјал
Комплетан извештај


Датум: септембар 2014.
Испорука преостале помоћи
Број помогнутих породица:
7
Листа ствари на која су утрошена средства:
трактор, две краве, пет коза, грађевински материјал за доградњу и адаптацију кућа и штале
Комплетан извештај


Датум: мај 2014.
Утрошена средства: 14.000 €
Број помогнутих породица:
15
Листа ствари на која су утрошена средства:
шест половних фреза, три краве, два телета, пет коза, грађевински материјал за доградњу и адаптацију кућа и штале, шпорет на дрва
Комплетан извештај

Датум: април 2014.
Утрошена средства: 600 €
Број помогнутих породица:
2
Листа ствари на која су утрошена средства:
шпорет на дрва, ћебад, пакети хране и хигијене, храна за новорођенче
Комплетан извештај


Датум: март 2014.
Утрошена средства: 600 €
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
трпезаријски сто, неопходни материјал за монтирање плафона у кући (ламперија, стиропор, летве, ексери, боја за дрво 5 кг, кист, ручка за ваљак и уложак, као и боја за унутрашње зидове)
Комплетан извештај


Датум: фебруар 2014.
Утрошена средства: 1.200 €
Број помогнутих породица:
2
Листа ствари на која су утрошена средства:
грађевински материјал за реконструкцију крова куће, храна за бебу, пакет основних животних намиорница и хигијене, дрва за огрев
Комплетан извештај

Датум: фебруар 2014.
Утрошена средства: 700 €
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
грађевински материјал за доградњу и адаптацију куће
Комплетан извештај

Датум: јануар 2014.
Утрошена средства: 600 €
Број помогнутих породица:
2
Листа ствари на која су утрошена средства:
комбиновани фрижидер и веш машина
Комплетан извештај

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2013/topusko/vorkapic4.jpg
Датум:
децембар 2013.
Утрошена средства: 1.200 €
Број помогнутих породица:
3
Листа ствари на која су утрошена средства:
туш кабина, две чесме, вц шкољка, плочице и лепак, врата за купатило, цемент и песак, лежај, орман и две столице
Комплетан извештај

Датум: новембар 2013.
Утрошена средства: 1.200 €
Број помогнутих породица: 2
Листа ствари на која су утрошена средства: крава и прозор на кући
Комплетан извештај

 


Датум: новембар 2013.
Утрошена средства:
650 €
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
материјал и опрема за грејање
Комплетан извештај


http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2013/dvozenja1.jpg
Датум:
октобар 2013.
Утрошена средства:
550 €
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
половна фреза са приколицом
Комплетан извештајДатум:
јул 2013.
Утрошена средства:
7.600 €
Број помогнутих породица:
12
Листа ствари на која су утрошена средства:
веш машина, фрижидер, шест столице за седење, шпорет на дрва, бетонски стубови за ограђивање дворишта, грађевински материјал за куће и шталу, комбиновани фрижидер, крава, замрзивач, два троседа на развлачење, прозор за собу.
Комплетан извештај


Датум: јул 2013.
Утрошена средства: 2.000 €
Број помогнутих породица: 1
Листа ствари на која су утрошена средства: половна фреза са приколицом и прикључцима
Комплетан извештај


Датум:
мај 2013.
Број посећених породица: 12
Листа ствари на које ће бити утрошена средства: веш машина, фрижидер, шест столица за седење, бетонски стубови за ограђивање дворишта, шпорет на дрва, грађевински материјал за куће, супрасна крмача, комбиновани фрижидер, замрзивач, два троседа на развлачење, прозор за собу, грађевински материјал за шталу. 
Комплетан извештај


Датум:
април 2013.
Утрошена средства:
490 €
Број помогнутих породица:
1
Листа ствари на која су утрошена средства:
кревет са душеком, радни сто, орман
Комплетан извештајДатум: фебруар 2013.
Утрошена средства: 2.050 €
Број помогнутих породица: 4
Листа ствари на која су утрошена средства: товна крмача, грађевински материјал (даске, летве), цреп за кров, кревет на спрат са душецима
Комплетан извештај


Датум: септембар 2012.
Утрошена средства: 3.500 € (1.800 € наша организација + 1.000 € СПО(Ј)и + 700 € "Задужбина")
Број помогнутих породица: 8
Листа ствари на која су утрошена средства: веш машина, агрегат, моторна тестера, шпорет на дрва, замрзивач, кревет на спрат, столице, креветац за бебе, дрва за огрев, основне животне намирнице.


Датум: мај 2012.
Утрошена средства: 14.000 €
Број помогнутих породица: 13
Листа ствари на која су утрошена средства: овце (6 ком.), крава и теле, грађевински материјал, три фрезе, апарат за варење, ситан алат, шпорет на дрва, замрзивач, фрижидер, ђубриво, кревет на спрат (3 ком.), кревет обичан (10 ком.), орман двокрилни (3 ком.), столице (14 ком.), душек (16 ком.).
Комплетан извештај
Галерија


Датум: јануар 2012.
Утрошена средства: 2.370 €
Број помогнутих породица: 4
Листа ствари на која су утрошена средства: 11 оваца, моторна тестера за дрва, шпорет на дрва, машина за мешање боја и лепкова, дечији кревет са орманом
Комплетан извештај
Галерија


Датум: октобар 2011.
Утрошена средства: 3.000 €
Број помогнутих породица: 7
Листа ствари на која су утрошена средства: 15 оваца, 1 крава, 2 пећи, комплетан материјал за купатило
Најава акције
Комплетан извештај
Галерија


Датум: мај 2011.
Утрошена средства: 4.600 €
Број помогнутих породица: 10
Листа ствари на која су утрошена средства: фрижидер, грађевински материјал, ламинат, крава, 4 овце, 4 јагањца, 21 кока носиља, кревети на спрат – 2 ком., душеци за спавање – 6 ком., столице 4 ком., 10м² дрва за огрев, грађевински материјал за санацију влаге
Комплетан извештај


Датум: октобар 2010.
Утрошена средства: 725 € (300 € је обезбедила наша организација, а остатак – 425 € група донатора из Беча)
Број помогнутих породица: 1 (Породица Жмирић)
Листа ствари на која су утрошена средства: грађевински материјал за изградњу крова, пакет хигијенских средстава, књиге, играчке, гардероба, обућа, слаткиши и воће
Комплетан извештај


Датум: август 2010.
Утрошена средства: 3.350 €
Број помогнутих породица: 9
Листа ствари на која су утрошена средства: 3 шпорета на дрва, 1 комбиновани шпорет плин/струја, 2 веш машине, 2 фрижидера, 10м³ дрва за огрев, 1 лежај, књиге, школски прибор, друштвене игре, одећа, слаткиши, лопте и играчке
Најава акције
Комплетан извештај
Галерија
Пристигла помоћ српским породицама у Крајини


Датум:
април/мај, 2010.
Утрошена средства: преко 2.100 €
Број помогнутих породица: 6
Листа ствари на која су утрошена средства: 3 шпорета на дрва, замрзивач, фрижидер, 4 столице, 10 метара дрва, пакет средстава за хигијену, књиге, друштвене игре и 3 пакета одеће за децу
Комплетан извештај
Галерија
Допремљена помоћ српским породицама у Крајини


Датум: март 2010.
Утрошена средства: 600 €
Број помогнутих породица: 2
Листа ствари на која су утрошена средства: веш машина, основне животне намирнице и шклоски прибор
Комплетан извештај
Галерија


Датум: август 2009.
Утрошена средства: 1.790 €
Број помогнутих породица: 3
Листа ствари на која су утрошена средства: огрев – дрва, шпорет, крава, књиге и шклоски прибор
Комплетан извештај
Галерија
Додатни чланци: Поздрав из Лике од Шупута, Наранчићима стигла крава, Захвалница СПЦ


Датум: јул 2009.
Утрошена средства: 215 €
Број помогнутих породица: 1 (Породица Гостић)
Листа ствари на која су утрошена средства: опрема за бебе, пелене, хигијенски пакети, основне животне намирнице
Комплетан извештај
Галерија